8. januar 2024

Skupina Sreda v sredo je prejemnica nagrade občinstva

Skupina Sreda v sredo je prejemnica nagrade občinstva
Foto: Urška Boljkovac. Arhiv MGLC.

Grafični bienale Ljubljana podeljuje nagrade že od prve edicije bienala leta 1955, od leta 2013 tudi nagrado občinstva.
Glasovanje za nagrado občinstva 35. grafičnega bienala Ljubljana je potekalo na spletni strani bienala in se je zaključilo v petek, 5. januarja 2024.
Največ glasov je prejela skupina Sreda v sredo, ki se na tokratni izvedbi bienala predstavlja z grafikami, razstavljenimi v MGLC Gradu Tivoli, obenem pa je njihov atelje na Štefanovi ulici eno od prizorišč bienala. Prejemnik nagrade občinstva dobi priložnost produkcije v Grafičnem ateljeju MGLC.

Skupina Sreda v Sredo (SVS) je bila ustanovljena leta 2019 v Ljubljani. V kletnih prostorih enega od treh znamenitih Dukičevih blokov (1935) v središču Ljubljane so člani skupine (Žiga Artnak, Urban Cerjak in Matic Flajs) v slogu razmišljanja »Do It Together« odsluženo kurilnico preoblikovali v grafični atelje, kjer pretežno v tehnikah globokega tiska ustvarjajo sami ali z gosti. V sklopu 35. grafičnega bienala Ljubljana so vsak petek med 15. in 18. uro odprli svoja vrata kot prizorišče grafičnega bienala in kot sproščeno delovišče in srečevališče hkrati. Na sedemnajstih srečanjih so gostili razne umetnike in več kot 200 obiskovalcev iz Belgije, Nemčije, Francije, Švice, Poljske, Avstralije, Slovaške, Indije, Romunije. Skupaj so ustvarili več kot 20 grafičnih del.

Skupini Sreda v sredo ob prejemu nagrade iskreno čestitamo!

Mednarodni grafični likovni center
Grad Tivoli, Pod turnom 3
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
t: +386 (0)1 241 3800

e: info@mglc-lj.si
www.mglc.si
www.bienale.si

Facebook Twitter Instagram