Atelje SVS: Grafična delavnica z Majo Poljanc


Petek, 20. 10. 2023 / 15.00—18.00
Atelje SVS, Štefanova ulica 12

Maja Poljanc je ilustratorka z avtorskim slogom, za katerega sta značilna pogosto zajemanje elementov znanstvene ilustracije ter vpeljevanje ornamentov slovenske kulturne dediščine.
Njen portfelj med drugim vsebuje prvo enciklopedijo slovenskih mitoloških bitij Encyclopedia Mythologica Slovenica, za katero je prejela Prešernovo nagrado UN ALUO in pohvalo 13. bienala slovenske ilustracije. Njena dela so bila razstavljena v Centru ilustracije na Vodnikovi domačiji, Dobri Vagi, Kinu Šiška, Galeriji Jakopič, Cankarjevem domu, UG Maribor, Ilustrofestu 2023 itd. V Ateljeju SVS bo ustvarjala grafiko v tehniki jedkanice.

Atelje SVS je odslužena kurilnica v kletnih prostorih enega od treh znamenitih Dukičevih blokov (1935) v središču Ljubljane, preoblikovana v grafični atelje.
Od leta 2019 je v njem štab umetniške skupine Sreda v sredo (Žiga Artnak, Urban Cerjak in Matic Flajs). Vsak petek tam ustvarjajo umetniška dela, predvsem grafike v tehniki globokega tiska. Grafična delavnica pa ni namenjena le ustvarjanju članov kolektiva, temveč je vse od začetka tudi prostor za izmenjavo idej in umetniško sodelovanje.


Drugi dogodki

Mednarodni grafični likovni center
Grad Tivoli, Pod turnom 3
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
t: +386 (0)1 241 3800

e: info@mglc-lj.si
www.mglc.si
www.bienale.si

Facebook Twitter Instagram