noks collective

Na koncu smo se odločili, da ne odnehamo, 2023, svetlobna instalacija (instalacija z LED lučmi, big-bag vreče, projekcija, zvočne zanke) in koncert (zvočna pokrajina in vizualije)

noks collective
Franek Warzywa in Młody Budda, 2023. Foto: Jakub Owczarek.

Nosilna vreča, tržnica, vijuganje skozi ideje, ki spreminjajo prostor. Projekt se poigrava z možnostjo nabiranja idej med gibanjem v javnih, vsakodnevno uporabljanih prostorih, ki pogosto skrivajo zamolčane spomine preteklosti. Avdiovizualna svetlobna instalacija se vzpostavi kot prostor srečevanj in skupni okvir za vse, ki hlepijo po več ali kaj potrebujejo. Je tudi izhodišče za glasbenovizualni dogodek Franeka Warzywe in Młodyja Budde. Umetnika z njim ustvarita zvočno pokrajino, ki se kot odmev teh občutkov ohrani kot del instalacije. S projektom Na koncu smo se odločili, da ne odnehamo preoblikujejo prehod za pešce na bližnji lokaciji v Galerijo za eno noč z izborom videodel. Sledi delavnica, namenjena raziskovanju prostora in njegovih zgodb, ki se izteče v še eno efemerno umetniško razstavo (na ogled v javnem programu bienala). Razpršene akcije in odprte strukture obiskovalcem omogočajo, da vzpostavijo svoje lastne pripovedi in si ustvarijo lasten občutek za prostor.

noks collective je kolektiv kuratorke in umetnika, ustanovljen leta 2018 na Poljskem, kjer tudi deluje. Franek Warzywa in Młody Budda (Francis Veggies & Young Buddha) sta kot avdiovizualni duo pričela delovati na platformi TikTok. Do leta 2023 sta v živo nastopala le na Poljskem.

Mednarodni grafični likovni center
Grad Tivoli, Pod turnom 3
SI-1000 Ljubljana, Slovenija
t: +386 (0)1 241 3800

e: info@mglc-lj.si
www.mglc.si
www.bienale.si

Facebook Twitter Instagram